Global Express

Uluslararası Depolama

Uluslararası Depolama

Belirli mal ya da eşyaların bir ülkeden diğer ülkeye nakledilmesi aşamasında depolarda uygun koşullarda bekletilmesi işlemidir. Uluslararası depolama, bireyler ve şirketler tarafından çokça tercih edilen bir uygulamadır. 

Bu yazıda uluslararası depolama hakkında sizlere detaylı ve yararlı bilgiler vereceğiz. 

Uluslararası Depolama Nasıl Yapılır?

Uluslararası taşımacılık işlemlerinin en önemli unsurlarından birisidir. Çoğu zaman eşyaların ya da malların belirli bir süre depolarda bekletilmesi gerekir. Depolama işleminden önce eşyalar müşteriden teslim alınır. Eşya ya da malların sağlam olup olmadığı kontrol edilir. Sağlam olduğundan emin olunan eşyalar teslim alınır. Firma tarafından depoya yerleştirilir. Sayım işlemine tabi tutulur. Toplama işleminden sonra kontrol edilir ve daha sonra ilgili yerlere gönderilir. 

Sevk zamanları depoda çalışan personele firma tarafından bildirilir. Personel ise sevk zamanı gelen eşyaları nakil için hazırlar. Daha sonra gümrükleme işlemleri yapılır. Eşyalar ya da mallar farklı özelliklere sahip olan depolarda bekletilir. Mesela sıcaktan bozulacak olan gıda türü mallar, soğuk hava depolarında bekletilir.

Uluslararası Depolama Türleri Nelerdir?

Depolama hizmetlerinde dört türde depolama seçeneği bulunur. Bozulma riskine sahip olan malların saklanması için soğuk hava depoları kullanılır. Bir diğer depolama alanı ise antrepolardır. Bu depolama alanlarında sınırsız bekletme süresi vardır. Ancak antrepoda mallar beklediği sürece vergisinin ödenmesi gerekir. Açık hava depolarında daha çok dayanıklı mallar depolanır. Kapalı hava depolarında ise dış ortamda zarar görmesi muhtemel olan mallar ya da eşyalar depolanır. 

Gelin isterseniz bu depo türlerine yakından bakalım. 

Soğuk Hava Depoları

Yalıtımlı ve iklimlendirme sistemlerine sahip depolardır. Depolama hizmeti işlerinde sıklıkla tercih edilir. Soğuk hava depolarının amacı, sıcak havadan etkilenen ürünlerin uzun süre taze kalmasını sağlamaktır. Soğuk hava depolarında uygun sıcaklık ve nem seviyeleri sürekli olarak kontrol altında tutulur. Bu işlemler için de özel cihazlar kullanılır.

8 derece ve -15 derece arasında sıcaklığa sahip olan depolar serin depolama olarak sınıflandırılır. 

2 derece ile -8 derece arasındaki olanlar soğuk depolama işlevini yerine getirirler.

-4 derece ile -2 derece arasında sıcaklık değerine sahip olanlar ise buzdolabı depolama olarak adlandırılır. 

-25 derece ile -40 derece sıcaklığa sahip olanlar şoklama depolama alanlarıdır. 

Antrepolar

Gümrük düzenlemelerine tabi olan malların kontrol edilmesi için bir süre bekletilmesi gerekir. Bu iş için de antrepo adı verilen depolama alanları kullanılır. Malların ve eşyaların geçici olarak depolanması için kullanılır.

Açık Hava Depoları

Etrafı geniş tel örgülerle kapatılmış üst kısmı açık olan depolama alanlarıdır. Dış ortamdan etkilenmeyen malların depolanması için kullanılır. 

Kapalı Hava Depoları

Uluslararası eşya depolama hizmetinde en çok kullanılan depolama alanlarıdır. Başka bir ülkeye eşya taşıyan firmalar özel olarak depo alanı tasarlatırlar. Taşınacak olan eşyalar öncelikle bu depolara getirilir ve bir süre bekletilir. Genel olarak gümrükleme işlemlerinin tamamlanması süresince firmanın deposunda eşyalar bekletilir. Uluslararası nakliyat firmalarının hem yurt içinde hem de yurt dışında depoları bulunur. Yurtdışındaki depolar, müşterinin eşyanın taşındığı ülkeye gelmesini beklemek amacıyla kullanılır. Yani buradaki eşyalar müşteri ülkeye ayak basana kadar ya da müşteri taşınma onayı verene kadar bekletilir. 

Depolanacak eşyaların nemden ve diğer koşullardan zarar görmemesi amacıyla kapalı hava depoları iklimlendirme cihazlarıyla uygun sıcaklık koşullarında tutulur. Özellikle mobilya ve kumaş kaplı eşyaların nemden zarar görmemesi adına depo alanlarının belirli bir sıcaklıkta olması gerekir. Ayrıca bu tür eşyaların nemden etkilenmemesi adına, zeminden en az 20-30 santimetre yukarıda olması gerekir. 

Uluslararası depolama hizmetlerinde kullanılan kapalı hava depolarında eşyalar duvara ya da zemine temas etmezler. Bu tür depolarda ayrıca birçok güvenlik önlemi alınmıştır. Yangına, neme ve diğer zarar veren etkenlere karşı koruyucu niteliktedirler. 

Uluslararası Depolama Faydaları

Müşteri dilediği zaman eşyasını belirttiği adrese naklettirebilir. Müşterinin bazı nedenlerden dolayı işlerinin uzaması durumunda eşyalarını gönül rahatlığıyla depolarda bekletebilir.

Uluslararası depolama hizmetleri güvenlidir. Eşyalarınız firmanın güvencesi altındadır. Depolama süresince ve eşyaların gideceği adrese ulaştırılma zamanına kadar eşyalar sigortalanır. Böylece herhangi bir kayıp yaşanmaz. 

Uluslararası Depolama Fiyatları

Fiyatlar bazı kriterlere göre farklılık gösterir. Uluslararası depolama fiyatları; depolanacak eşyaların adet ve hacmine, bekleme süresine ve eşyayı taşıyacak olan nakliye firmasına göre değişir. 

Eşya depolama fiyat bilgisi almak için bizleri arayabilirsiniz.

Nakliyat Talebi

icon

0216 395 10 70